Przejdź do treści
EN PL
EN PL

Jakość

Jednym z priorytetów strategicznych naszej firmy jest wysoka jakość. Codzienne działania naszych zespołów pracujących nad jakością, są poświęcone satysfakcji naszych klientów i mają na celu ciągłe polepszanie naszych produktów i usług.

6

oferty pracy

zobacz wszystkie oferty

Poznaj naszego pracownika

Mariusz

Samodzielny Technolog

Mariusz
"Na MMS'ach wykańczamy formy"

Pracuję w Michelin w Zakładzie Form od lipca 2010 roku. Przyszedłem tutaj za młodu w 2004 roku, rozpoczynając swoją pierwszą pracę przy ślusarce, jednak po pewnym czasie chciałem spróbować swoich sił i wyjechać do pracy za granicę. Kiedy się zwalniałem, mój Kierownik Personalny mówił, że nie życzy mi źle, ale jeżeli coś by mi się nie powiodło to drzwi będą dla mnie zawsze otwarte. No i po jakimś czasie wróciłem z tych „Saksów” i wróciłem do Michelin. Jeżeli jest się uczciwym i dobrym pracownikiem to pracodawca będzie taką osobę doceniać i na pewno nie zamknie przed sobą drzwi, o ile nie spalono za sobą mostów. W lutym 2019 otrzymałem awans na stanowisko Samodzielnego Technologa. Na MMS’ach (wewnętrzny skrót używany do nazywania Zakładu Form) wykańczamy formy – jest to końcówka produkcji form czyli taka końcowa obróbka: wiercenie odpowietrzeń, zabijanie kapilar, doprowadzenie stanu powierzchni do zgodności. W naszym dziale jeszcze jest końcowa weryfikacja, wysyłka bądź też możliwość wykonania montażu. Po uzyskaniu awansu, oprócz zaprzestania pracy zmianowej – gdzie wcześniej pracowałem na trzy zmiany, a teraz pracuję na jedną – mam dużo więcej odpowiedzialności, większy wpływ na to co się dzieje na warsztacie i przede wszystkim mam większe pole do popisu, gdzie mogę pomóc i zaproponować nowe rozwiązania. Dzięki wieloletniej pracy doświadczyłem wielu sytuacji, które teraz pomagają mi w rozwiązywaniu problemów. W Michelin najbardziej zaskoczyło mnie przywiązanie do bezpieczeństwa, niesamowicie duża odpowiedzialność i świadomość bezpieczeństwa w pracy. Bezpieczeństwo jest na najwyższym poziomie i to mnie cieszy, że w Michelin zdrowie ludzkie jest na pierwszym miejscu.

Poznaj stanowisko
Samodzielny Technolog
Poznaj historię Najważniejsze informacje
Poznaj stanowisko

Poznaj inne historie

Oferty pracy w jakości

Vignette

Niektóre stanowiska z dziedziny jakości

W centralnym punkcie priorytetów strategicznych Michelin jest Jakość, która będąc częścią genów firmy pokrywa bardzo szeroki zakres dziedzin, funkcji oraz szczebli odpowiedzialności.

oficina

Kierownik Jakości

Kierownik Jakości zarządza podległym zespołem pracowników. Gwarantuje jakość produktów. Zapewnia skuteczność i trwałość systemu jakości w odpowiedzialnym obszarze.

Technolog Definicji Metod Produkcji

Technolog Definicji Metod Produkcji jest odpowiedzialny za wdrożenie danych standardów jakości dotyczących metod pracy, procesów produkcyjnych i produktów. Opracowuje powiązane lokalne referencje zgodnie ze specyfikacjami działu technicznego. Analizuje centralne dokumenty jakościowe i dostosowuje je do lokalnych warunków.

Technolog Jakości

Technolog Jakości nadzoruje procesy technologiczne. Jest odpowiedzialny za przygotowywanie i wdrażanie standardów produkcji (metody pracy, plany weryfikacji, parametry procesów) oraz zmian umożliwiających poprawę wydajności i jakości wytwarzanych wyrobów. Rozwiązuje bieżące problemy jakościowe.

Inspektor Gwarancji Jakości

Inspektor Gwarancji Jakości przeprowadza audyty jakościowe w wybranych obszarach produkcji. Zajmuje się przeprowadzaniem kontroli opon surowych i zwulkanizowanych oraz przygotowuje zlecenia wykonania przekrojów opon.

Weryfikator Opon

Weryfikator Opon zajmuje się zapewnieniem realizacji planu produkcji poprzez weryfikację opon zwulkanizowanych. Jest odpowiedzialny za wypełnianie odpowiedniej dokumentacji.

Weryfikator - Operator Urządzeń Powlekających

Operator Urządzeń Powlekających zajmuje się obsługą maszyny do malowania opon. Weryfikuje opony oraz wypełnia odpowiednią dokumentację.

Cookie Privacy

Aby obejrzeć ten film na Youtube: Zaakceptuj wszystkie cele związane z YouTube (rozważ, że musisz zaakceptować wszystkie oprócz Geolokalizacji) + Zaakceptuj partnera YouTube


Open cookie Preferences