Przejdź do treści
EN PL
EN PL

Jakość

Jednym z priorytetów strategicznych naszej firmy jest wysoka jakość. Codzienne działania naszych zespołów pracujących nad jakością, są poświęcone satysfakcji naszych klientów i mają na celu ciągłe polepszanie naszych produktów i usług.

6

oferty pracy

zobacz wszystkie oferty

Poznaj naszego pracownika

Mariusz

Samodzielny Technolog

Mariusz
"Na MMS'ach wykańczamy formy"

Pracuję w Michelin w Zakładzie Form od lipca 2010 roku. Przyszedłem tutaj za młodu w 2004 roku, rozpoczynając swoją pierwszą pracę przy ślusarce, jednak po pewnym czasie chciałem spróbować swoich sił i wyjechać do pracy za granicę. Kiedy się zwalniałem, mój Kierownik Personalny mówił, że nie życzy mi źle, ale jeżeli coś by mi się nie powiodło to drzwi będą dla mnie zawsze otwarte. No i po jakimś czasie wróciłem z tych „Saksów” i wróciłem do Michelin. Jeżeli jest się uczciwym i dobrym pracownikiem to pracodawca będzie taką osobę doceniać i na pewno nie zamknie przed sobą drzwi, o ile nie spalono za sobą mostów. W lutym 2019 otrzymałem awans na stanowisko Samodzielnego Technologa. Na MMS’ach (wewnętrzny skrót używany do nazywania Zakładu Form) wykańczamy formy – jest to końcówka produkcji form czyli taka końcowa obróbka: wiercenie odpowietrzeń, zabijanie kapilar, doprowadzenie stanu powierzchni do zgodności. W naszym dziale jeszcze jest końcowa weryfikacja, wysyłka bądź też możliwość wykonania montażu. Po uzyskaniu awansu, oprócz zaprzestania pracy zmianowej – gdzie wcześniej pracowałem na trzy zmiany, a teraz pracuję na jedną – mam dużo więcej odpowiedzialności, większy wpływ na to co się dzieje na warsztacie i przede wszystkim mam większe pole do popisu, gdzie mogę pomóc i zaproponować nowe rozwiązania. Dzięki wieloletniej pracy doświadczyłem wielu sytuacji, które teraz pomagają mi w rozwiązywaniu problemów. W Michelin najbardziej zaskoczyło mnie przywiązanie do bezpieczeństwa, niesamowicie duża odpowiedzialność i świadomość bezpieczeństwa w pracy. Bezpieczeństwo jest na najwyższym poziomie i to mnie cieszy, że w Michelin zdrowie ludzkie jest na pierwszym miejscu.

Poznaj stanowisko
Samodzielny Technolog
Poznaj historię Najważniejsze informacje
Poznaj stanowisko

Poznaj inne historie

Mariusz

Samodzielny Technolog

"Na MMS'ach wykańczamy formy"
Mariusz , Samodzielny Technolog
Mariusz

Pracuję w Michelin w Zakładzie Form od lipca 2010 roku. Przyszedłem tutaj za młodu w 2004 roku, rozpoczynając swoją pierwszą pracę przy ślusarce, jednak po pewnym czasie chciałem spróbować swoich sił i wyjechać do pracy za granicę. Kiedy się zwalniałem, mój Kierownik Personalny mówił, że nie życzy mi źle, ale jeżeli coś by mi się nie powiodło to drzwi będą dla mnie zawsze otwarte. No i po jakimś czasie wróciłem z tych „Saksów” i wróciłem do Michelin. Jeżeli jest się uczciwym i dobrym pracownikiem to pracodawca będzie taką osobę doceniać i na pewno nie zamknie przed sobą drzwi, o ile nie spalono za sobą mostów. W lutym 2019 otrzymałem awans na stanowisko Samodzielnego Technologa. Na MMS’ach (wewnętrzny skrót używany do nazywania Zakładu Form) wykańczamy formy – jest to końcówka produkcji form czyli taka końcowa obróbka: wiercenie odpowietrzeń, zabijanie kapilar, doprowadzenie stanu powierzchni do zgodności. W naszym dziale jeszcze jest końcowa weryfikacja, wysyłka bądź też możliwość wykonania montażu. Po uzyskaniu awansu, oprócz zaprzestania pracy zmianowej – gdzie wcześniej pracowałem na trzy zmiany, a teraz pracuję na jedną – mam dużo więcej odpowiedzialności, większy wpływ na to co się dzieje na warsztacie i przede wszystkim mam większe pole do popisu, gdzie mogę pomóc i zaproponować nowe rozwiązania. Dzięki wieloletniej pracy doświadczyłem wielu sytuacji, które teraz pomagają mi w rozwiązywaniu problemów. W Michelin najbardziej zaskoczyło mnie przywiązanie do bezpieczeństwa, niesamowicie duża odpowiedzialność i świadomość bezpieczeństwa w pracy. Bezpieczeństwo jest na najwyższym poziomie i to mnie cieszy, że w Michelin zdrowie ludzkie jest na pierwszym miejscu.

Mariusz

Krzysztof

Elektrodrążacz

"Jestem ekspertem w swojej dziedzinie"
Krzysztof , Elektrodrążacz
Krzysztof

Pracę w Michelin rozpocząłem 28 lat temu na stanowisku tokarza w elektrociepłowni. Po 5 latach pracy zdobyłem odpowiednie kwalifikacje, aby móc operować sprawnie wszystkimi maszynami na wydziale. Przez kilka lat pracy nasz wydział prężnie się rozwijał, a ja pełniłem na nim obowiązki brygadzisty. W roku 1998 r. w fabryce Michelin w Olsztynie powstał zakład produkcji form. Dzięki moim przełożonym uzyskałem możliwość przeniesienia się tam oraz awansu. Zostałem wysłany na liczne szkolenia, między innymi do Gdańska, gdzie szkoliłem się i podnosiłem swoje kwalifikacje. Po kilkumiesięcznych szkoleniach przejąłem obowiązki frezera w zakładzie produkcji form i jednocześnie lidera swojej zmiany. Niestety, z przyczyn osobistych musiałem zrezygnować z pracy w Michelin na okres 2,5 lat. Po tym czasie, kiedy moja sytuacja osobista ustabilizowała się, uznałem, iż warto spróbować jeszcze raz i wrócić do zakładu pracy, który doskonale znałem oraz gdzie spełniałem się zawodowo. Przełożony, dzięki zaufaniu jakim mnie darzył, przywrócił mnie do pracy na ten sam wydział. Zostało mi zaproponowane stanowisko elektrodrążacza, które sprawuję do dziś. Jako pierwszy specjalizowałem się w znajomości obsługi laserów do wycinania elementów składowych opony- lamerek. Po 5 latach nabywania odpowiednich umiejętności i kwalifikacji, zostałem trenerem szkoleń. W roku 2015 r. uzyskałem możliwość wyjazdu do Tajlandii na szkolenie  wdrażające nowe technologie. Było to bardzo ciekawe doświadczenie, nie tylko ze względu na wiedzę jaką stamtąd wyniosłem, ale również ze względu na kulturę, tradycję i ludzi, których tam poznałem. Od 1,5 roku jestem ekspertem w swojej dziedzinie. Pracuję na jednej zmianie, na której jestem liderem. Poza pracą, w życiu prywatnym interesuję się żeglarstwem.

Krzysztof

Amelia

Asystent Konstruktor

"Przekonał mnie mój mąż"
Amelia , Asystent Konstruktor
Amelia

Współpracę z firmą Michelin rozpoczęłam w 2013 roku na stanowisku ślusarza. Do tego pomysłu przekonał mnie mój mąż, kiedy wraz z rodziną przeprowadziliśmy się do Olsztyna po kilkuletnim, wspólnym pobycie we Francji, gdzie mój mąż pracował w jednym z zakładów Grupy. Jako ślusarz miałam możliwość wzięcia udziału w trzech, kilkutygodniowych szkoleniach doskonalących moje kompetencje na tym stanowisku. Z myślą o dalszym rozwoju zawodowym w Michelin  zdecydowałam się rozpocząć studia zaoczne na kierunku Zarządzanie i Inżynieria Produkcji. Staram się jak najlepiej łączyć obowiązki życia osobistego z życiem zawodowym. Spokojnie mogłam wykorzystać urlop macierzyński, wiedząc ze firma wesprze mnie w odnalezieniu się w pracy po moim powrocie. Mój grafik został ułożony z myślą, aby pomóc mi spokojnie uczestniczyć w zajęciach na uczelni oraz pracownika zmianowego. Firma Michelin dostosowuje warunki pracy do potrzeb swoich pracowników. Daje poczucie stabilizacji i bezpieczeństwa. Po ukończeniu studiów rozpoczęłam pracę na nowym stanowisku jako konstruktor w biurze konstrukcyjnym. Z dumą reprezentuję firmę Michelin jako ambasador oraz biorę udział w corocznym wydarzeniu „Kilometry pomocy”. Chciałabym zachęcić każdego do spróbowania własnych sił w dużej i dynamicznie rozwijającej się organizacji.

Amelia

Adrian

Operator miksera

"Praca w Michelin ukształtowała mój charakter"
Adrian , Operator miksera
Adrian

W 2015 roku temu rozpocząłem pracę w Michelin na stanowisku kontroler jakości końcowej w zakładzie produkcji opon osobowych fabryki Michelin w Olsztynie. W związku z podjętymi studiami zaocznymi na kierunku Zarządzanie na Wyższej Szkole Informatyki i Zarządzania, poprosiłem o zmianę stanowiska, które pozwoli  mi  pogodzić obowiązki studenta oraz pracę. Udało mi się skończyć studia I stopnia. Obecnie studiuję II stopień również na tej uczelni. W lutym 2017r. zostałem walcownikiem oraz zestawiaczem na wydziale Z2, gdzie pracowałem w systemie dwu zmianowym wykluczającym weekendy. Dodatkowo w okresie wakacyjnym roku 2017 miałem okazję pracować jako konfekcjoner bloków siarkowych, aby poznać inne wydziały w Michelin i zdobyć większe doświadczenie. Od wakacji 2019 zacząłem pracę w komórce Gr21 na wydziale Z2 gdzie pracuję do chwili obecnej. Pracuję jako operator linii mixera, zajmując się obsługą maszyny która przerabia półfabrykaty w produkt finalny z którego powstanie część opony. Pracując w zespole łatwiej podejmujemy decyzje oraz wspólnie omawiamy sprawy codzienne wydziału. Uczęszczam również na treningi poza pracą, zajęcia siatkówki, które organizowane są przez Michelin i dostępne dla wszystkich pracowników fabryki. Wspólnie z zespołem Michelin gram w amatorskiej lidze siatkówki, ekstraklasie.  Razem spędzamy aktywnie czas i integrujemy się w grupie. Praca w Michelin ukształtowała mój charakter, zauważyłem, iż stałem się bardziej zorganizowany, odpowiedzialny i otwarty na nowe zadania. Miałem również okazję uczestniczyć w szkoleniach podnoszących moje kompetencje takie jak szkolenia na  obsługę programów komputerowych. Zaczynam również szkolenie językowe w szkole językowej English Perfect aby podnieść moje kompetencje. Pracę w Michelin polecam wszystkim tym, którzy chcą podjąć nowe wyzwania i rozwijać się zawodowo.

Adrian
Mariusz

Mariusz

Samodzielny Technolog

Zakład Produkcji Form

Krzysztof

Krzysztof

Elektrodrążacz

Zakład Produkcji Form

Amelia

Amelia

Asystent Konstruktor

Zakład Produkcji Form

Adrian

Adrian

Operator miksera

Zakład Półproduktów

Oferty pracy w jakości

Vignette

Niektóre stanowiska z dziedziny jakości

W centralnym punkcie priorytetów strategicznych Michelin jest Jakość, która będąc częścią genów firmy pokrywa bardzo szeroki zakres dziedzin, funkcji oraz szczebli odpowiedzialności.

oficina

Kierownik Jakości

Kierownik Jakości zarządza podległym zespołem pracowników. Gwarantuje jakość produktów. Zapewnia skuteczność i trwałość systemu jakości w odpowiedzialnym obszarze.

Technolog Definicji Metod Produkcji

Technolog Definicji Metod Produkcji jest odpowiedzialny za wdrożenie danych standardów jakości dotyczących metod pracy, procesów produkcyjnych i produktów. Opracowuje powiązane lokalne referencje zgodnie ze specyfikacjami działu technicznego. Analizuje centralne dokumenty jakościowe i dostosowuje je do lokalnych warunków.

Technolog Jakości

Technolog Jakości nadzoruje procesy technologiczne. Jest odpowiedzialny za przygotowywanie i wdrażanie standardów produkcji (metody pracy, plany weryfikacji, parametry procesów) oraz zmian umożliwiających poprawę wydajności i jakości wytwarzanych wyrobów. Rozwiązuje bieżące problemy jakościowe.

Inspektor Gwarancji Jakości

Inspektor Gwarancji Jakości przeprowadza audyty jakościowe w wybranych obszarach produkcji. Zajmuje się przeprowadzaniem kontroli opon surowych i zwulkanizowanych oraz przygotowuje zlecenia wykonania przekrojów opon.

Weryfikator Opon

Weryfikator Opon zajmuje się zapewnieniem realizacji planu produkcji poprzez weryfikację opon zwulkanizowanych. Jest odpowiedzialny za wypełnianie odpowiedniej dokumentacji.

Weryfikator - Operator Urządzeń Powlekających

Operator Urządzeń Powlekających zajmuje się obsługą maszyny do malowania opon. Weryfikuje opony oraz wypełnia odpowiednią dokumentację.

Cookie Privacy

Aby obejrzeć ten film na Youtube: Zaakceptuj wszystkie cele związane z YouTube (rozważ, że musisz zaakceptować wszystkie oprócz Geolokalizacji) + Zaakceptuj partnera YouTube


Open cookie Preferences