Przejdź do treści
EN PL
EN PL

Produkcja

W procesie produkcji, nasze zespoły produkcyjne podtrzymują know-how i wysoki poziom jakości, które są znakiem rozpoznawczym Grupy Michelin.

6

oferty pracy

zobacz wszystkie oferty

Pracownik w obszarze produkcji

Adrian

Operator miksera

Adrian
"Praca w Michelin ukształtowała mój charakter"

W 2015 roku temu rozpocząłem pracę w Michelin na stanowisku kontroler jakości końcowej w zakładzie produkcji opon osobowych fabryki Michelin w Olsztynie. W związku z podjętymi studiami zaocznymi na kierunku Zarządzanie na Wyższej Szkole Informatyki i Zarządzania, poprosiłem o zmianę stanowiska, które pozwoli  mi  pogodzić obowiązki studenta oraz pracę. Udało mi się skończyć studia I stopnia. Obecnie studiuję II stopień również na tej uczelni. W lutym 2017r. zostałem walcownikiem oraz zestawiaczem na wydziale Z2, gdzie pracowałem w systemie dwu zmianowym wykluczającym weekendy. Dodatkowo w okresie wakacyjnym roku 2017 miałem okazję pracować jako konfekcjoner bloków siarkowych, aby poznać inne wydziały w Michelin i zdobyć większe doświadczenie. Od wakacji 2019 zacząłem pracę w komórce Gr21 na wydziale Z2 gdzie pracuję do chwili obecnej. Pracuję jako operator linii mixera, zajmując się obsługą maszyny która przerabia półfabrykaty w produkt finalny z którego powstanie część opony. Pracując w zespole łatwiej podejmujemy decyzje oraz wspólnie omawiamy sprawy codzienne wydziału. Uczęszczam również na treningi poza pracą, zajęcia siatkówki, które organizowane są przez Michelin i dostępne dla wszystkich pracowników fabryki. Wspólnie z zespołem Michelin gram w amatorskiej lidze siatkówki, ekstraklasie.  Razem spędzamy aktywnie czas i integrujemy się w grupie. Praca w Michelin ukształtowała mój charakter, zauważyłem, iż stałem się bardziej zorganizowany, odpowiedzialny i otwarty na nowe zadania. Miałem również okazję uczestniczyć w szkoleniach podnoszących moje kompetencje takie jak szkolenia na  obsługę programów komputerowych. Zaczynam również szkolenie językowe w szkole językowej English Perfect aby podnieść moje kompetencje. Pracę w Michelin polecam wszystkim tym, którzy chcą podjąć nowe wyzwania i rozwijać się zawodowo.

Poznaj stanowisko
Operator miksera
Operator Miksera

Do głownych zadań Operatora Miksera należą m.in:
- Zapewnienie właściwych składników w mieszance
- Śledzenie i usuwanie błędów w procesie
- Wypełnianie dokumentacji obowiązującej na stanowisku pracy
- Obserwacja i raportowanie przełożonemu o istniejących i potencjalnych niezgodnościach
- Rejestrowanie czasów postoju miksera

Poznaj historię Najważniejsze informacje
Poznaj stanowisko

Poznaj innych pracowników

Krzysztof

Elektrodrążacz

"Jestem ekspertem w swojej dziedzinie"
Krzysztof , Elektrodrążacz
Krzysztof

Pracę w Michelin rozpocząłem 28 lat temu na stanowisku tokarza w elektrociepłowni. Po 5 latach pracy zdobyłem odpowiednie kwalifikacje, aby móc operować sprawnie wszystkimi maszynami na wydziale. Przez kilka lat pracy nasz wydział prężnie się rozwijał, a ja pełniłem na nim obowiązki brygadzisty. W roku 1998 r. w fabryce Michelin w Olsztynie powstał zakład produkcji form. Dzięki moim przełożonym uzyskałem możliwość przeniesienia się tam oraz awansu. Zostałem wysłany na liczne szkolenia, między innymi do Gdańska, gdzie szkoliłem się i podnosiłem swoje kwalifikacje. Po kilkumiesięcznych szkoleniach przejąłem obowiązki frezera w zakładzie produkcji form i jednocześnie lidera swojej zmiany. Niestety, z przyczyn osobistych musiałem zrezygnować z pracy w Michelin na okres 2,5 lat. Po tym czasie, kiedy moja sytuacja osobista ustabilizowała się, uznałem, iż warto spróbować jeszcze raz i wrócić do zakładu pracy, który doskonale znałem oraz gdzie spełniałem się zawodowo. Przełożony, dzięki zaufaniu jakim mnie darzył, przywrócił mnie do pracy na ten sam wydział. Zostało mi zaproponowane stanowisko elektrodrążacza, które sprawuję do dziś. Jako pierwszy specjalizowałem się w znajomości obsługi laserów do wycinania elementów składowych opony- lamerek. Po 5 latach nabywania odpowiednich umiejętności i kwalifikacji, zostałem trenerem szkoleń. W roku 2015 r. uzyskałem możliwość wyjazdu do Tajlandii na szkolenie  wdrażające nowe technologie. Było to bardzo ciekawe doświadczenie, nie tylko ze względu na wiedzę jaką stamtąd wyniosłem, ale również ze względu na kulturę, tradycję i ludzi, których tam poznałem. Od 1,5 roku jestem ekspertem w swojej dziedzinie. Pracuję na jednej zmianie, na której jestem liderem. Poza pracą, w życiu prywatnym interesuję się żeglarstwem.

Krzysztof

Adrian

Operator miksera

"Praca w Michelin ukształtowała mój charakter"
Adrian , Operator miksera
Adrian

W 2015 roku temu rozpocząłem pracę w Michelin na stanowisku kontroler jakości końcowej w zakładzie produkcji opon osobowych fabryki Michelin w Olsztynie. W związku z podjętymi studiami zaocznymi na kierunku Zarządzanie na Wyższej Szkole Informatyki i Zarządzania, poprosiłem o zmianę stanowiska, które pozwoli  mi  pogodzić obowiązki studenta oraz pracę. Udało mi się skończyć studia I stopnia. Obecnie studiuję II stopień również na tej uczelni. W lutym 2017r. zostałem walcownikiem oraz zestawiaczem na wydziale Z2, gdzie pracowałem w systemie dwu zmianowym wykluczającym weekendy. Dodatkowo w okresie wakacyjnym roku 2017 miałem okazję pracować jako konfekcjoner bloków siarkowych, aby poznać inne wydziały w Michelin i zdobyć większe doświadczenie. Od wakacji 2019 zacząłem pracę w komórce Gr21 na wydziale Z2 gdzie pracuję do chwili obecnej. Pracuję jako operator linii mixera, zajmując się obsługą maszyny która przerabia półfabrykaty w produkt finalny z którego powstanie część opony. Pracując w zespole łatwiej podejmujemy decyzje oraz wspólnie omawiamy sprawy codzienne wydziału. Uczęszczam również na treningi poza pracą, zajęcia siatkówki, które organizowane są przez Michelin i dostępne dla wszystkich pracowników fabryki. Wspólnie z zespołem Michelin gram w amatorskiej lidze siatkówki, ekstraklasie.  Razem spędzamy aktywnie czas i integrujemy się w grupie. Praca w Michelin ukształtowała mój charakter, zauważyłem, iż stałem się bardziej zorganizowany, odpowiedzialny i otwarty na nowe zadania. Miałem również okazję uczestniczyć w szkoleniach podnoszących moje kompetencje takie jak szkolenia na  obsługę programów komputerowych. Zaczynam również szkolenie językowe w szkole językowej English Perfect aby podnieść moje kompetencje. Pracę w Michelin polecam wszystkim tym, którzy chcą podjąć nowe wyzwania i rozwijać się zawodowo.

Adrian

Paweł

Inżynier Projektu Automatyk

"Karierę w Michelin rozpocząłem od praktyk semestralnych"
Paweł , Inżynier Projektu Automatyk
Pawel

Moja przygoda z firmą rozpoczęła się w roku 2018, w którym to zaaplikowałem na Program Praktyk Semestralnych ogłaszany na stronie rekrutacyjnej. Podczas drugiego roku moich studiów na Mechatronice musiałem odbyć praktyki i szukałem okazji do zdobycia doświadczenia w większej, światowej firmie. Postanowiłem spróbować swoich sił i wysłałem CV. Kolejnym etapem było spotkanie z moim obecnym przełożonym. Pozytywnie przeszedłem przez „ogień pytań” m.in. przedstawienie tematu swojej pracy inżynierskiej czy też pytania dotyczące spraw technicznych. Dostałem również zadanie do wykonania polegające na opracowaniu zasady działania systemu skanerów 1D do kodów kreskowych na oponie. Na zrealizowanie projektu skierowanego do mnie miałem 3 miesiące. Zostałem dokładnie wdrożony do pracy w Biurze Konstrukcyjnym, z dnia na dzień zyskiwałem coraz większą autonomię. Oddałem projekt, przełożony go zaakceptował i pochwalił mnie za bardzo dobry sposób wykonania pracy. Zostałem doceniony. Po wykonaniu praktyki odbyłem rozmowę z przełożonym, podczas której zaproponował mi pracę w Biurze Konstrukcyjnym. Ze względu na studia nie mogłem niestety podjąć pełnoetatowej pracy, więc zdecydowałem się na staż, a pracę rozpocząłem od stycznia 2019r. Jestem gotowy na szkolenia i wyjazdy. Cieszę się, że sprawy tak się  potoczyły. Od stycznia 2019 roku aż do dnia dzisiejszego pracuje jako pełnoetatowy pracownik firmy Michelin. Swoją pracę kontynuuje dalej w Biurze Konstrukcyjnym. Sporą część czasu spędziłem będąc w delegacjach na terenie Europy. Zwiedziłem takie kraje jak: Hiszpania, Francja, Włochy, Niemcy, Węgry, Rumunia. Praca polegała na instalacji nowych bądź „starych” maszyn w danej fabryce. Naszym priorytetem jest to aby maszyna była w 100% sprawna oraz bezpieczna , dlatego dużą cześć swojej pracy poświęcam na detalach. W naszej pracy, dużym priorytetem jest szybkość oraz jakość rozwiązywania problemu.

Pawel
Krzysztof

Krzysztof

Elektrodrążacz

Zakład Produkcji Form

Adrian

Adrian

Operator miksera

Zakład Półproduktów

Pawel

Paweł

Inżynier Projektu Automatyk

Biuro Konstrukcyjne

Oferty pracy w produkcji

Vignette

Poznaj stanowiska produkcyjne

Grupa Michelin zawsze zwracała szczególną uwagę na ciągłe rozwijanie naszych pracowników. Dzięki temu osiągamy wysoki poziom jakości naszych produktów. Poziom Odpowiedzialności na Stanowisku (Niveau de Responsabilité Poste - NRP) jest dostosowany do lokalnej struktury stanowisk w każdej z Fabryk Michelin w oparciu o zestawienie referencyjnych zawodów i stanowisk typowych dla całej Grupy Michelin.

Fábrica de Valladolid

Kierownik Produkcji

Kierownik Produkcji zarządza działaniami zespołów pracowników produkcyjnych, aby zapewnić postęp operacji produkcyjnych. Zapewnia zgodność z celami ilościowymi, kosztami, a także z góry określonymi standardami jakości.

Menedżer Organizacji Komórkowej

Menedżer Organizacji Komórkowej zarządza działaniami podległego zespołu pracowników. Jego zadaniem jest rozwijanie samodzielności, profesjonalizmu i motywacji podległych pracowników. Musi zapewnić osiąganie celów bezpieczeństwa, ilościowych, jakościowych i kosztów.

Konfekcjoner Opon

Do głownych zadań Konfekcjonera Opon należą m.in: - Obsługa maszyny konfekcyjnej do produkcji opon. - Zasilanie półfabrykatów. - Zapewnienie realizacji planu produkcji. - Wypełnianie dokumentacji obowiązującej na stanowisku pracy. - Rejestrowanie czasów postoju maszyny.

Operator Krajarek

Operator Krajarek obsługuje krajarkę kordu zasilając oraz odbierając półfabrykaty. Jego zadaniem jest zapewnienie realizacji planu produkcji. Oprócz tego wypełnia dokumentacje obowiązującą na stanowisku pracy oraz rejestruje czasy postoju maszyny.

Skręcacz

Skręcacz zajmuje się zasilaniem i odbiorem półfabrykatów (kordów). Weryfikuje jakościowo produkt wyjściowy. Jest odpowiedzialny za śledzenie i usuwanie ewentualnych błędów w procesie oraz odseparowanie niezgodnych produktów.

Kalandrowy

Głównymi zadaniami Kalandrowego jest zasilanie i odbiór półfabrykatów oraz obsługa wózka widłowego. Kalandrowy zajmuje się regulacjami parametrów maszyny, obsługą pulpitu sterowniczego oraz wypełnia dokumentacje obowiązującą na stanowisku pracy.

Cookie Privacy

Aby obejrzeć ten film na Youtube: Zaakceptuj wszystkie cele związane z YouTube (rozważ, że musisz zaakceptować wszystkie oprócz Geolokalizacji) + Zaakceptuj partnera YouTube


Open cookie Preferences